En ny klassiker kan man kalla det. Jag tog två kakor och slog ihop till en. I botten är det mördeg och ovanpå en havrekaka. Det blev en av mina favoritkakor. Lätta att göra är de också.
Recept
Ugnstemperatur
175 grader
Ingredienser
ca 50st
Del 1 mördeg
- 200g Svenskt smör (rumsvarmt)
- 1dl Strösocker
- 4,5dl Vetemjöl
- 1tsk Vaniljpulver
Del 2 havrekaka
- 150g Svenskt smör (rumsvarmt)
- 1,5dl Strösocker
- 1.5dl Vetemjöl
- 3dl Havregryn
- 1krm Salt
- 0,5 tsk Hjorthonssalt
Tillagning del 1
- Blanda alla ingredienser i en skål
- Arbeta tills du har en fin slät deg
- Låt vila i kylskåp 20min
Tillagning del 2
- Blanda alla ingredienser i en skål
- Arbeta ihop till en deg
Tillagning del 1 & 2
- Rulla 50st bollar av varje deg
- Platta ut varje boll lite, så de blir som en cylinder
- Placera ut ca16st mördegsbollar (del1) på varje plåt
- Placera en havrekakaboll (del2) ovan på varje mördegsboll (del1)
- Grädda i ugn (175grader) i ca 12minuter beroende på ugn